VIDEO Sociolog clujean: „Dacă ratăm acest moment, vom rata școala unei generații întregi”

by admin

Sistemul educațional s-a lovit de numeroase schimbări în urma stării de urgență impusă de pandemia de COVID-19. Sunt foarte multe cazuri în care, din punct de vedere educațional, nu există disponibilitatea ca elevii să fie ajutați de părinți. Mai mult, nu există posibilitatea ca elevul să poată beneficia de educația care este obligatorie în România din cauza indisponibilității materialelor necesare pentru a învăța online. 

O să crească numărul elevilor care vor abandona școala? Sociologul clujean Vasile Dâncu declară  în cadrul emisiunii „România te privește”, de pe Look Plus că studiile din domeniul educației arată că foarte mulți dintre copii vor abandona școala în această perioadă

„Această criză va mări inegalitățile. În domeniul educației toate studiile pe care le fac în acest moment Ministerele și Institutele de Cercetare în domeniul educației din Statele Unite arată că foarte mulți dintre copii vor abandona școala în această perioadă din cauză că părinții lor devin incompetenți pentru a-i sprijini, apoi ei pierd ritmul fie din cauza faptului că nu sunt alfabetizați digital, fie că nu au posibilitatea să se doteze cu aceste echipamente. Dacă ratăm acest moment noi vom rata școala unei generații întregi și asta înseamnă un gol pe care îl vor simți peste 10-20 de ani atunci când ei vor intra în câmpul muncii”, declară sociologul Vasile Dâncu.


Te-ar putea interesa si

Comenteaza