Situația din Italia și Spania se poate repeta în România? Ministrul Sănătății avertizează că acest lucru este posibil

by admin

Ministrul Sănătății face un nou apel la cetățeni să respecte regulile și măsurile de protecție cerute de autorități. În caz contrar, avertizează Nelu Tătaru, numărul pacienților din spitale va crește și România ar putea ajunge în situația în care au fost Spania și Italia în urmă cu câteva luni.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta- nu suntem în scădere- suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a explicat Nelu Tătaru pentru TVR.

Ministrul este optimist și spune că numărul îmbolnăvirilor cu COVID-19 ar trebui să scadă într-o săptămână, dacă toată lumea respectă regulile. „Dacă nu vom respecta aceste reguli, vom asista la o creştere accentuată de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor, la o aglomerare a UPU sau a secţiilor ATI, iar scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia se pot repeta şi la noi”, a avertizat Nelu Tătaru. 

Potrivit ultimului bilanț al autorităților, 823 de persoane au fost confirmate cu COVID-19 de la ultima raportare, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De la începutul epidemiei, 2.432 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat, iar la ATI sunt internaţi 419 pacienţi.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza