Sistemul e-Call al mașinii a salvat viața unei șoferițe din Ucraina. Polițiștii clujeni i-au sărit în ajutor

by admin

O șoferiță din Ucraina a fost salvată de sistemul e-Call al mașinii, după ce a fost implicată într-un accident rutier în județul Cluj. Femeia s-a răsturnat cu mașina, iar în ajutor i-au sărit doi polițiști din județul Cluj.

„Astăzi, în jurul orei 14.00, colegii noștri, Alex și Dan, din cadrul Posturilor de Poliție Recea Cristur și Panticeu, au fost alertați să intervină la un eveniment rutier semnalat prin sistemul e-Call  al unui autovehicul.

Au ajuns la locul în care un autoturism înmatriculat în Ucraina se afla în afara părții carosabile, iar lângă acesta, din fericire, trei persoane tefere, respectiv o femeie, o adolescentă și un băiețel, în vârstă de 6 ani. Veneau din Donețk și se îndreptau spre Cehia. Se pare că cei aproximativ 1400 de kilometri, parcurși în peste 30 ore, coroborat cu oboseală, stres și teamă le-a răpit câteva ore din drumul lor, însă norocul a făcut ca pe tura lui Alex și Dan ”nicio persoană să nu fie rănită”, au povestit reprezentanții IPJ Cluj.

Cei doi polițiști s-au asigurat că femeia își poate continua drumul.

„Și pentru ca misiunea lor să se încheie cu succes, colegii noștrii au rămas alături de ei, asigurându-se că autoturismul este repus pe roți și pregătit de drum, apelând chiar și la un service auto din apropiere, unde un domn cu spirit civic, le-a oferit serviciile necesare pentru a ajunge în siguranță, la destinație.

 Au primit indicații pentru a ajunge la Cluj-Napoca, unde vor rămâne peste noapte, urmând ca apoi să-și continue deplasarea.

Alex și Dan s-au bucurat că au reușit să fie de ajutor. Noi, în schimb, ne-am bucurat că avem colegi care, în rutina normalului, înțeleg că dincolo de măsurile tehnice, legislative și protocolare, datoria noastră este să fim cu adevărat oameni”, a mai transmis IPJ Cluj.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Dorin 27/03/2022 - 18:44

Din fericire românii învață cum să se poarte cu ocazia unui război.

Raspunde

Comenteaza