Sindicatul Europol: Elevii nevaccinați ai Școlii de Poliție din Cluj nu au voie să părăsescă unitatea. Reprezentanții instituției susțin că afirmațiile nu au niciun fundament

by Oana Spiru

Sindicatul Europol a anunțat că a trimis o sesizare spre Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Avocatul Poporului, dar și conducerea Ministerului Afacerilor Interne din cauza că directorul ar refuza să le aprobe elevilor nevaccinați cererile prin care solicită părăsirea unității în weekend pentru a-și vizita familiile.

„Într-un exces de zel de neînțeles, de aproximativ o luna de zile, directorul unității de învățământ, cms. șef de politie Dr. Liviu Gabriel Dumitru, într-o maniera de un totalitarism autocratic, interzice de la sine putere elevilor care au ales sa nu se vaccineze părăsirea unității de învățământ.

Acesta refuză să le aprobe elevilor nevaccinați să părăsească unitatea în weekend-uri pentru a-și vizita familiile. Prin această măsură ilegală încearcă să îi determine pe elevi să se vaccineze. În tot acest timp, cei vaccinați poți părăsi școala fără probleme. Această segregare nu numai că este discriminatorie, dar este în contradicție cu drepturile constituționale ale elevilor”, au transmis cei de la Europol.

Comisar-şef Adrian Marian, director adjunct al Școlii de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca, susține că efortul școlii de a ține elevii în cadrul instituției ar trebui susținut și apreciat având în vedere nevoia de practică pentru a deveni un bun polițist.

„Ar trebui să fim sprijiniti în efortul de a ține elevii în școală și de a nu inventa false probleme. Ne trebuie polițiști cât mai bine pregătiți. Polițiștii cei mai bine pregătiți sunt cei care au putut să facă școală. Este un efort al instituției de a păstra elevii în clase, mai ales într-o școală ca a noastră. Sunt exerciții, demonstrații. Este mare nevoie de particiăarea directa, să avem prezența fizică a elevilor”, declară Comisar-şef Adrian Marian.

În același timp, reprezentanții instituției susțin că afirmațiile făcute de către Sindicatul Europol nu au niciun fundament.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza