Sindicaliștii din învățământ protestează prin GREVĂ! Cursurile de azi ale elevilor între 11:00-13:00 pot fi suspendate

by Christian Suciu

Salariații din învățământ vor intra în grevă de avertisment astăzi de la ora 11:00 până la ora 13:00, potrivit Federației Sindicatelor Libere și Federației Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”. Protestul acestora este orientat către refuzul guvernanților de a purta discuții cu reprezentanții federațiilor din educație în privința veniturilor cadrelor didactice, a condițiilor de muncă și a finanțării educației.

Cerințele sindicatelor din învățământul preuniversitar:

1.Acordarea, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar și nedidactic).
2. Alocarea procentului de 6% din P.I.B. pentru finanțarea educației.
3. Adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul și plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime în învățământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creșteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017.
4.Acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017.
5. Plata orelor suplimentare pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă.
6. Suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare și nedidactice necesare pentru ca unitățile de învățământ să își desfășoare activitatea în condiții cât mai bune

sursa:mediafax.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza