Sfatul specialiștilor pentru pachețelul de la școală: „Să dispară mezelurile”

by Oana Spiru

Pachețelul pentru școală este provocarea părinților. În lipsă de timp și poate și de bani mâncarea pusă în ghiozdan le face rău copiilor, spun specialiștii. Înlocuiți ciocolata cu fructele și mezelurile cu magiun sau branză proaspătă, spun și nutriționiștii care sunt asaltați de părinții cu copii obezi, lipsiți de energie sau mult prea energici. E o luptă inegală pentru că la fiecare colț de școală cartofii prajiți, covrigii și plăcintele par să iasă mereu câștigători din acestă luptă a gusturilor.

„Să dispară mezelurile, eventual să fie șunca în care se vede fibra de carne, dacă nu vezi fibra de carne înseamnă că este ultraprocesat. Putem să luam un piept de curcan, să-l pregătim pe o săptămâna, să-l feliăm și să-l punem cu două felii de pâine, este cea mai buna solutie. Câteodată pur și simplu și un fruct cu un biscuite cât mai puțin dulce. Orice mama trebuie sa-și facă un grafic și să repete peste o săptămâna mâncarea, nu dupa o zi sau alta. Să nu uităm că gemurile tradiționale românesti sunt sănătate curată”, a declarat Prof. Univ. Dr. Nicolae Hancu, doctor in stiinte medicale.

Din păcate, educația alimentară lipsește în multe case din România și puțini sunt cei care rezistă tentațiilor îndată ce ies pe poarta școlii și ajungă la covrigării.

foto: culinar.ro

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

sergiu 19/09/2023 - 21:42

ZAU și ANPC, DSVSA, DSP POLITIA,..pentru ce le plătim salarii grase din banii romanilor…SA STEA SA DOARMA….ca ne omoară fibra națională……chiar nimeni în țară asta nu mai lucrează nimic..?????DEMISIA ANALFABETILOR FUNCTIONALI …corupți și beprofesionisti numiți politic!!

Raspunde

Comenteaza