Sezon nou SĂNĂTATE CU STIL. Cum se manifestă mastita de alăptare și cum ajută uleiul ozonat cu canabidiol în combaterea sindromului metabolic

by Cristina Mihaila

Sănătate cu Stil revine la Prima TV cu un nou sezon. Sâmbătă aceasta, Luciana Indre vă așteaptă cu noi informații utile din lumea medicală, beauty și lifestyle. Ce este mastita de alăptare și cum poate fi prevenită, cum pregătim tenul pentru un machiaj reușit sau cum putem controla pofta de mâncare cu ajutorul unor uleiuri ozonate? Sunt câteva dintre întrebările la care aflați răspunsul mâine, de la ora 11.00, dintr-o nouă ediție Sănătate cu Stil.

În timpul sarcinii, și mai frecvent în perioada alăptării, mămicile trebuie să fie atente la apariția mastitei. Adică o inflamație la nivelul țesutului mamar care poate duce la infecție dacă nu este tratată corespunzător.

TEODORA CĂTINAȘ, medic primar pediatru: ”Este esențial să nu așteptăm timp îndelungat până se agravează. În momentul în care simțim o senzație de durere și tumefacție la nivelul sânului, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să punem copilul la sân. De ce? Pentru că laptele acumulat trebuie drenat. Cum pot să fac asta cel mai bine? Prin bebeluș”.

La ce complicații poate duce mastita și cum se tratează, aflați dintr-o nouă ediție Sănătate cu Stil. Sâmbătă, de la ora 11.00, aflați și cum poate fi combătut sindromul metabolic cu ajutorul canabidiolului, un extract din cânepă care înglobează propritățile medicinale ale acestei plante.

”Canabidiolul este un fitocanabinoid extras din cannabis sativa care rolul de a activa receptorii endocanabinoizi de la nivelul organismului. Corpul uman produce proprii canabinoizi, dar când este supus unui stres sau când există afecțiuni asociate, acești canabinoizi nu sunt suficienți pentru a ajuta sistemul imunitar în adaptarea organismului la factorii de stres și în lupta cu boala. Și atunci este util să folosim canabinoizi din plante pentru a avea o stare de sănătate mai bună”, explică MIHAELA DASCĂLU, medic specialist medicină integrată

Urmăriți Sănătate cu Stil, cu Luciana Indre. În fiecare sâmbătă, de la ora 11.00, la Prima TV.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza