Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului începe mâine! Prima probă scrisă este cea la Limba și Literatura Română

by Christian Suciu

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat va începe mâine, pe data de 16 august, pentru cei 33.900 de candidați înscriși la susținerea probelor examenului național. Prima probă din cadrul sesiunii august-septembrie 2023 va fi cea la Limba și Literatura Română iar pentru prima oară în istoria examenului lucrările vor fi evaluate digital.

Calendarul sesiunii de toamnă BAC 2023:

  • 16 august 2023: Limba și literatura română – proba scrisă
  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
  • 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța implementării sistemului de corectare digitală a lucrărilor de bacalaureat printr-un mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook. Potrivit acesteia, toate examenele naționale se vor desfășura cu ajutorul noului sistem de corectare.

” Un pas uriaș, de care sistemul de învățământ are mare nevoie. Nu vom mai transporta lucrări dintr-un județ în altul pentru evaluare, se reduce considerabil riscul producerii unor erori în momentul transcrierii notelor de pe borderou pe lucrare sau de pe lucrare în aplicație, în vederea afișării.

Sunt doar câteva dintre beneficiile evaluării digitalizate. Adaug faptul că lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click.

Ne dorim digitalizarea evaluării pentru toate examenele naționale, fie că vorbim despre bacalaureat, evaluare națională, concurs de ocupare a posturilor sau definitivat. Este un progres nu doar necesar, pentru că simplifică tot ceea ce înseamnă organizarea acestor examene, ci și firesc, în contextul evoluției tehnologiei!”, a transmis Ministrul Educației, Ligia Deca privind condițiile de desfășurare a sesiunii de toamnă a Examenului de Bacalaureat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza