Senatorul Laszlo Attila: ”Aș suspenda dreptul la liberă practică pentru personalul medical mediu și auxiliar care nu se vaccinează!

by Cristina Mihaila

România se află în plin val 4 al pandemiei de COVID-19, cu peste 10.000 de infectări zilnice. Spitalele din întreaga țară fac cu greu față numărului tot mai mare de pacienți, iar sute de școli din întreaga țară au trecut la cursuri online. Încă de la început specialiștii au avertizat că valul 4 va fi cel al nevaccinaților, drept dovadă majoritatea celor nou infectați fac parte din această categorie. Autoritățile vorbesc tot mai mult despre necesitatea unor reglementări clare și despre obligativitatea vaccinării, în special în rândul categoriile profesionale care confurntă direct cu virusul. În acest context, senatorul Laszlo Attila, secretarul Comisiei de Sănătate din Senat, a de clarat la Servus, Cluj că susține deschis crearea unui cadru legal pentru vaccinare.

”Problema în această clipă nu o văd la medici. Breasla medicală e vaccinată în proporții foarte mari: infecționiștii, cei de la UPU, sunt vaccinați peste 90%. Problema cea mare o văd la personalul mediu și la personalul auxiliar. (…) Cred că ar trebui introduse niște măsuri, chiar și coercitive dacă se impune. Eu aș merge mai degrabă pe varianta de a se suspenda dreptul de liberă practică și de a se stabili un termen rezonabil, în același timp cu un concediu fără plată. Nu sunt adeptul pierderii locului de muncă. Dacă dorește să-și plătească testul zilnic, atunci să plătească”.

Urmăriți interviul integral cu senatorul Laszlo Attila pe pagina noastră de facebook.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza