Șeful Garzii de Mediu, despre oprirea poluării pe Tarnița: “Trebuie verificată fiecare cabană de vacanță de pe malul lacului”

by Cezar Leizeriuc

„Servus, Cluj!” a dat startul unei serii de dezbateri cu privire la navigația pe lacul Tarnița, alături de factori de decizie din județ. Primul invitat al emisiunii, alături de care s-a analizat noul regulament ce interzice utilizarea bărcilor cu motor pe lac, dar și modul în care pot fi implementate noile reguli, a fost Viorel Pleșa, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Cluj. Acesta a explicat că trebuie făcute niște echipe mixte ale instituțiilor de control care să verifice gurile de evacuare și sursele posibile de poluare de la fiecare casă sau cabană de vacanță de pe malul lacului Tarnița.

“Acei cetățeni care dețin cabane sau case de vacanță pe malul lacului Tarnița nu se numeră mereu printre cei care și protejează. Majoritatea ar trebui să dețină fose septice vitanjabile. Ele trebuiau realizate la fiecare cabană/casă de vacanță în momentul întocmirii planului de realizare. În acest sens, consider că ar trebui făcute niște echipe mixte din care să facă parte toate instituțiile abilitate, cele cu rol de control. Acest demers se poate realiza numai printr-o verificare a gurilor de evacuare, a surselor posibile de poluare la fiecare cabană și casă personală în parte.

Eu zic că prin acel regulament care este momentan în lucru și ar urma în martie să iasă o hotărâre a Consiliului Județean, ar putea fi stabilite și niște tarife privind accesul ambarcațiunilor pe lac. Tarifele să fie susținute de cei care dețin acele ambarcațiuni, iar turiștii care doresc să facă plimbări pe lac, să fie taxați printr-o anumită sumă”, a declarat Viorel Pleșa.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

rol tematic 01/03/2021 - 12:47

Personaje numite în instituții ce nu controlează fapte penale dar fac echipe mixte de mușamalizare când de fapt mecanisme de control sunt vai de negura meseriei, cu probabil muult prea multe mite la cercetare legalitate autorizații de construire DACĂ există, cu porunca “vizat spre neschimbare” ?

Raspunde

Comenteaza