Se toarnă asfalt de la ieșirea din Chinteni și până la zona lacului, în cadrul lucrărilor de reabilitare la DJ 109A Chinteni-Vultureni-Recea Cristur-Dealul Jurcii

by Christian Suciu

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ”Modernizarea și reabilitarea drumului județean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii, km 10+200 – km 48+566, L=38,366 km” au fost reluate prin demararea asfaltării sectorului de drum cuprins între ieșirea din localitatea Chinteni și zona lacului.

Este vizat, astfel, tronsonul situat între pozițiile kilometrice 13+300 și 15+550 care a fost readus la starea inițială după ce acesta a fost afectat de lucrările de realizare a magistralei de apă.

”Ceea ce ne dorim este finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor de modernizare și reabilitare a acestui drum și, totodată, a disconfortului creat cetățenilor localității Chinteni. Din păcate, acest disconfort nu a putut fi evitat din cauza amplorii și a complexității lucrărilor. Pe de altă parte, odată finalizată investiția, beneficiile pentru locuitorii comunei și pentru toți cei care tranzitează zona vor fi cu adevărat semnificative”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Până în acest moment, pe sectorul de drum vizat a fost deja așternut primul strat de asfalt, respectiv binder, fiind demarată și așternerea celui de al doilea strat, cel de uzură.

În paralel, se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți pe acest sector, precum și de realizare de podețe transversale și timpane de beton.

În următoarea etapă, în vederea completei finalizări a lucrărilor, vor fi demarate operațiunile de asfaltare pe raza localității Chinteni.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza