Se scumpește apa potabilă la Cluj. Compania de Apă Someș ajustează prețurile începând cu 1 iulie

by admin

Compania de Apă Someș a anunțat că va ajusta prețul apei potabile și tariful de canalizare- epurare începând cu data de 1 iulie 2021. Cele două servicii vor fi mai scumpe cu aproximativ 9%.

Astfel, potrivit reprezentanților Companiei de Apă, prețul unui metru cub de apă potabilă va fi de 4,09 lei, inclusiv TVA,  în timp ce tariful de canalizare- epurare va fi de 4,34 de lei pe metru cub, inclusiv TVA.

„Rațiunea necesității de ajustare a prețurilor rezidă în nevoia respectării Planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/2.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș- Tisa, precum și în nevoia de a îndeplini condiționalitățile din Contractul de Finanțare nr. 225 aferent programului POIM Cluj- Sălaj, încheiat între Ministerul Fondurilor Europene și Compania de Apă Someș S.A.”, au explicat reprezentanții companiei.

Pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare- epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 355 de milioane de euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023. Noile prețuri au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, în mai 2021.

Noile prețuri/tarife se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 iulie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza