Se scumpesc biletele de avion! Iubitorii de călătorii vor plăti mai mult vara aceasta

by Bianca Baraboi

Compania low cost Ryan Air, anunță pentru aceasta vară o creștere a prețurilor cu 10 la sută. Motivul principal pentru această scumpire este întârzierea livrărilor de avioane noi, urmat de faptul că multe aeronave nu pot fi reparate din cauza lipsurilor la producția de componente, așa că stau la sol.

Michael O’Leary, directorul companiei, a declarat: “La noi, preţurile au crescut în medie cu 17% în vara anului trecut. Dar nu cred că vara aceasta vom avea o creştere mai mare de 10%. Dacă va creşte capacitatea, preţurile vor scădea”.

Astfel cererea pentru călătorii este mare însă aeronavele rămân mai puține ca anul trecut. Pentru aceasta vară se pare că, cererea va fi mai mare cu 15 -20 la sută, comparativ cu anul 2019, înainte de perioada pandemiei.
Creșterea preturilor va afecta mai multe companii, nu doar în România, ci și în întreaga Europă cât și în America.

Dar deși tarifele sunt mai mari, clienții sunt dispuși sa plătească în continuare mai mult pe bilete. Astfel companiile aeriene vor avea un profit mai mare în perioada ce urmează, spun analiștii.

Tarifele mai mari în această vară vor impulsiona profiturile. Companiile aeriene vor face mai mulţi bani pentru că clienţii sunt în continuare dispuşi să plătească mai mult”, a declarat Jamie Lindsay, investitor în companii aeriene.

Este al patrulea an consecutiv în care biletele de avion se scumpesc, spune Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni, și preconizează o creștere și mai mare pentru anul 2025. Conform Institutului de Statistică, în luna ianuarie biletele de avion au fost mai scumpe cu 16% decât aceeași perioadă a anului trecut.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza