Se redeschide Muzeul Etnografic. Ce măsuri trebuie să respecte vizitatorii

by admin

Se redeschide Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Începând de miercuri, doritorii pot vizita atât secția pavilionară, adăpostită de Palatul Reduta (pe strada Memorandumului nr. 21), cât și secția în aer liber, Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia” (pe strada Tăietura Turcului, în vecinătatea Pădurii Hoia). Programul de vizitare va fi între orele 10-18, ultima intrare ora 17, de miercuri până duminică. 

Dacă doriți să vizitați Palatul Reduta trebuie să respectați o serie de măsuri recomandate de Institutul Național de Sănătate Publică:

  • Purtaţi o mască medicală sau non-medicală pe întreaga durată a vizitei în muzeu. Pentru a asigura un nivel adecvat de protecţie, masca se poziţionează astfel încât să acopere integral nasul, gura şi bărbia.
  • Luaţi în considerare faptul că numărul maxim permis de vizitatori (prezenţi simultan) într-o sală de expoziţie este de 3 (trei) persoane, pentru a se facilita menţinerea distanţei fizice. Iar durata vizitei va fi limitată la maximum 60 de minute.
  • Păstraţi distanţa de siguranţă de cel puţin 2 m faţă de ceilalţi vizitatori şi față de personalul muzeului cu care intraţi în contact.
  • Dezinfectaţi-vă mâinile şi încălţămintea folosind dezinfectantul pe bază de alcool şi covorul decontaminant puse la dispoziţia dumneavoastră la intrarea în muzeu.
  • Puteți solicita botoşei de unică folosinţă de la casieria muzeului.
  • Respectaţi circuitul de vizitare unidirecţional stabilit în interiorul sălilor de expoziţie, precum şi indicaţiile personalului de supraveghere şi ale serviciului de pază.
  • Evitaţi formarea de grupuri.
  • În intervalul orar 13 – 13,30, spațiul expozițional este închis pentru dezinfectare și aerisire. 

De asemenea, la intrarea în muzeu se va efectua, obligatoriu, triajul observațional și se va lua temperatura vizitatorilor de către angajați ai instituției special desemnați în acest sens. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă o temperatură corporală ce depăşeşte 37,3°C şi/sau simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree). Celor care vor refuza să le fie verificată temperatura li se va interzice accesul în muzeu. Pe toată perioada stării de alertă, ghidajele vor fi suspendate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza