Se prelungește perioada de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și cel de sân, la Cluj Arena

by Oana Spiru

Urmare a succesului înregistrat și a numărului extrem de mare de solicitări, se prelungește, până în data de 13 aprilie 2023, durata campaniilor ce vizează prevenția, respectiv depistarea precoce a cancerului de col uterin și a celui de sân, derulate de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, la Cluj Arena.

În acest sens, până în data de 13 aprilie a.c., inclusiv, pe esplanada stadionului Cluj Arena se desfășoară, de 𝐥𝐮𝐧𝐢 𝐩𝐚𝐧𝐚 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, între 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟎𝟖:𝟑𝟎 𝐬𝐢 𝟐𝟎:𝟎𝟎, cu ajutorul a două unități mobile aparținând Institutului Oncologic, activități de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și pentru cel de sân.

Reamintim faptul că în ceea ce privește testarea pentru prevenirea și depistarea cancerului de col uterin, persoanele interesate pot apela, pentru programări și informații, numărul de telefon 𝟎𝟐𝟏𝟓.𝟐𝟕𝟕.𝟓𝟗𝟖, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 18:00.

În cazul acestui tip de testare grupul țintă îl reprezintă femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani care au domiciliul în oricare dintre județele Cluj, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

De asemenea, mamografiile gratuite se realizează în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 𝟎𝟕𝟓𝟖.𝟔𝟐𝟏.𝟑𝟗𝟓, de luni până vineri, între orele 08:30 – 16:00.

Și în această situație sunt vizate femeile care locuiesc în cele șase județe ale regiunii Nord-Vest: Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj și care au vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani.

Menționăm faptul că aceste campanii derulate de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” vor continua până la finalul anului în curs în locațiile fixe din județul Cluj.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza