Se modifică certificatele de vaccinare. Vor avea un nou tip de marcaj

by admin

Certificate digitale COVID-19 vor avea un nou tip de marcaj. Serviciul de Telecomunicații Speciale a anunțat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID a fost potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare. Astfel, pe documente a fost introdusă diferențierea între certificatele care atestă finalizarea seriei primare și cele emise în urma unei doze de rapel.

Conform noilor specificații, certificatele de vaccinare se marcheză astfel:

  • 3/3 pentru o doză de rapel în urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze
  •  2/1 pentru o doză de rapel în urma unei vaccinări cu doză unică.

Începând cu data de 24 decembrie, pe certificatele digitale UE privind COVID-19 emise în România pentru certificatele de vaccinare ale persoanelor care au o doză Johnson&Johnson se schimbă marcajul european pentru diferențierea dozelor suplimentare de rapel.

Cei vaccinați cu Johnson&Johnson și care au făcut doza de rapel (booster) sunt sfătuiți să își genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro. Pe noul certificat, la secțiunea „Numărul dintr-o serie de vaccinări / doze și numărul total de doze din serie” va apărea 2/1.

Noul cadru de reglementare european va asigura, unitar în toate țările, diferențierea între certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma unei doze de rapel.

Până la data de 24 decembrie, în România au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro dezvoltată de STS. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza