Se modernizează Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități

by Christian Suciu

Consiliul Județean Cluj modernizează Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu din Cluj-Napoca cu bani din PNRR. Scopul investiției în centrul aflat în subordinea DGASPC Cluj este creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități prin reabilitarea spațiului pentru terapie și modernizarea acestuia cu cele mai noi dotări. Principala schimbare o va reprezenta aparatura mobilă prin care se va putea interveni direct la domiciliul persoanelor cu dizabilități și deficiențe în deplasare cu ajutorul unui mijloc de transport dotat special în acest sens.

„Odată cu finanțarea acestui obiectiv, va crește semnificativ numărul beneficiarilor, fiind extinsă totodată și gama de servicii oferite. Ne dorim să asigurăm toate condițiile necesare, astfel încât să răspundem într-un mod optim nevoilor individuale ale persoanelor cu dizabilități.” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Se preconizează că în urma investiției în reabilitarea centrului, capacitatea acestuia va crește de la 8 beneficiari pe zi la 15 beneficiari pe zi. În momentul de față, aceasta este singura alternativă privind serviciu social public pentru recuperarea neuromotorie de tip ambulatoriu a pacienților adulți cu dizabilități din cadrul DGASPC.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza