Se închid bisericile din Cluj. Decizia a fost luată de conducerea Arhiepiscopiei

by admin

Bisericile ortodoxe din Cluj vor rămâne închise și pe timpul zilei, iar toate slujbele religioase vor fi oficiate cu ușile închise, fără credincioși. Măsura a fost luată de Permanența Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare 2, care limitează deplasarea persoanelor. 

Conducerea Arhiepiscopiei a trimis preoților și credincioșilor un cuvânt de îmbărbătare, prin care îi informează despre deciziile luate pentru a opri răspândirea noului coronavirus:

  • Toți preoții vor respecta întru totul recomandările conținute în documentul Noi măsuri privind slujbele și activitățile sociale bisericeşti, transmis de către Cancelaria Sfântului Sinod.
  • Toate slujbele religioase vor fi săvârșite în biserici, cu ușile închise, de către preot și cântăreț și își vor urma cursul firesc din această perioadă a Postului Mare: Liturghia Darurilor înainte sfințite, în zilele de peste săptămână, seara Pavecernița, sâmbăta Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și pomenirea morților, iar duminica Liturghia Sfântului Vasile cel Mare și Vecernia.
  • Având în vedere faptul că sunt interzise grupurile mai mari de trei persoane și pentru a evita eventualele îmbolnăviri, Bisericile vor rămâne închise pe tot parcursul zilei.
  • Persoanele bolnave sau în vârstă pot fi spovedite și împărtășite la domiciliu, respectând normele indicate de către Cancelaria Sf. Sinod.
  • Recomandăm preoților să țină legătură cu credincioșii lor prin toate mijloacele de comunicare oferite de rețelele sociale, prin care le vor trimite mesaje de încurajare și vor putea răspunde solicitărilor lor.
  • Transmisiunile în direct ale slujbelor se vor face exclusiv de la Catedrala Patriarhală, prin intermediul T.V. și Radio Trinitas, și de la Catedrala Mitropolitană din Cluj prin Radio Renașterea și de pe pagina de Facebook a Radio Renașterea”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Clujului.

De asemenea, preoții sunt sfătuiți să se implice în sprijinirea persoanelor aflate în autoizolare, de pe raza parohiilor lor, cărora să le ofere hrană sau pachete cu alimente la domiciliu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza