Se extinde terminalul de plecări al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. Investiția depășește 365 de milioane de lei

by admin

Peste 365 de milioane de lei vor fi investiți în extinderea terminalului de plecări din cadrul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. Proiectul prevede exinderea terminalului cu aproximativ 7.200 de metri pătrați și a platformei de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat Contractul de Finanțare pentru realizarea proiectului „Extindere terminal pasageri plecări pe latura de Nord”. Valoarea totală a contractului este 365.708.900,80 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.618.899 lei.

Obiectivul general al proiectului este extinderea terminalului plecări cu aproximativ 7.200 de metri pătrați și a platformei de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați, ceea ce va duce la creșterea capacității de procesare și a gradului de confort al pasagerilor.

Odată cu finalizarea lucrărilor, va fi optimizată gestionarea fluxului de pasageri în intervalele de timp aglomerate, în special la orele de vârf, cu desfășurarea în condiții corespunzătoare a activității aeroportuare.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza