Se caută arhitecți voluntari pentru satele Clujului. Salanță: „Haideți să fim arhitecți pentru comunitate”

by Oana Spiru

Satele din județul Cluj au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și păstra și pune în valoare calitățile arhitecturale tradiționale.

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță vine cu o propunere către arhitecții care pot să-și rupă câteva ore/zile din programul zilnic și să le dăruiască comunității rurale.

„Haideți să fim arhitecți pentru comunitate și să ajutăm cu sfaturi, idei, proiecte comunitațile rurale. Este nevoie de sprijinul nostru și cred că răsplata și satisfacția o să fie pe măsură”, transmite Claudiu Salanță.

Ideile cu care tatonează vizează proiecte pilot de intervenție cu lucrări de reabilitare și punere în valoare a spațiului public (împrejmuiri, stații de autobuz, bănci-ladiță, s.a), proiecte de reabilitare a construcțiilor și poate până la adoptarea unui sat.

„Mai în concret, împreună cu un grup de oameni inimoși, ne propunem ca în septembrie să ajutăm 1-2 comunități să-și pună în valoare potențialul. O să fie o serie de intervenții asupra spațiului public și asupra unor clădiri. Pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru”, explică Arhitectul șef al județului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza