Se amână vaccinarea persoanelor sub 65 de ani, inclusiv cele care suferă de boli cronice

by admin

Toate persoanele sub 65 de ani, atât cele care suferă de boli cronice, cât și cele care fac parte din categoriile esențiale, programate pentru vaccinare între 30 ianuarie și 11 februarie vor fi reprogramate. Aceste persoane urmează a fi imunizate după data de 16 februarie, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare. În schimb, cei care au primit deja prima doză nu vor fi amânați de la rapel.

„CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale”, se arată într-un comunicat de presă al Comitetului.

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială. Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

„Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic”, se mai arată în comunicatul de presă.

Decizia de reprogramare a persoanelor sub 65 de ani a fost luată din cauza lipsei dozelor de vaccin.

„Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie. Precizăm că această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior”, a mai precizat CNCAV.

Înainte de această decizie a mai fost anunțată o altă amânare cu 10 zile pentru persoanele din categoriile esențiale.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza