Școala pentru copii cu nevoi speciale de pe Strada București a fost dată în folosință după încheierea lucrărilor de reabilitare

by Christian Suciu

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au transmis că școala specială situată pe strada București din Cluj-Napoca a fost dată în folosință după încheierea lucrărilor de reabilitare și modernizare, finanțate prin proiectul european ”Creșterea eficienței energetice în clădirea Școlii Gimnaziale Speciale- Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată”. Investiția în modernizarea unității de învățământ se ridică la 9,1 milioane de lei iar instituția de învățământ va fi dotată în continuare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

”Prin intermediul acestei investiții am reușit să asigurăm elevilor și cadrelor didactice condițiile optime pentru derularea procesului educațional. Continuăm să ne preocupăm de modernizarea infrastructurii școlare speciale, astfel încât să creăm un mediu corespunzător pentru dezvoltarea acestor tineri cu nevoi speciale. ne dorim integrarea cursanților în viața comunității și pe piața forței de muncă.” a declarat Președintele Consilului Județean Cluj, Alin Tișe.

Lucrările de reabilitare au constat în: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea acoperișului și tâmplăriei, recompartimentare și refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenție, schimbarea pardoselii. De asemenea, pentru asigurarea cerinței de siguranță la foc a fost realizată o casă de scară nouă care se încadrează în prevederile normativelor în vigoare. În vederea facilitării accesului persoanelor cu dizabilități, au fost realizate o rampă de acces și un grup sanitar pentru această categorie de persoane.

Mai mult, a fost achiziționat un cărucior acționat cu baterii care asigură deplasarea la etaje a persoanelor cu dizabilități.

FOTO:

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza