Școala „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca va avea un nou corp de clădire. Lucrările vor fi gata până la finalul anului

by admin

Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” din cartierul Mănăștur va avea un nou corp de clădire. Lucrările, care au costat peste 1,7 milioane de euro, au ajuns la un stadiu de execuție de 81% și vor fi finalizate până la finalul anului. Primarul Emil Boc a vizitat vineri șantierul.

„Astăzi am fost în vizită de lucru pe șantierul de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, unde a fost construit un nou corp de clădire, cu un regim de înălțime de P+2E+Er+Etehnic (stadiu lucrări: 81%) – practic o școală nouă, cu 15 săli de clasă, având o capacitate maximă de 448 elevi.

Totodată, se amenajează spații de birouri pentru cadre didactice, o bibliotecă dotată cu sală de lectură, o sală multifuncțională, grupuri sanitare și spații de depozitare. Accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități este asigurată printr-un ascensor și grup sanitar dedicat, astfel încât acestea să aibă parte de un proces educațional incluziv și de calitate. 

De asemenea, la construcția existentă de la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” au fost realizate lucrări de reabilitare termică prin anvelopare, sistemul termoizolant fiind unul modern și eficient din punct de vedere energetic. Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul anului și vom aplica penalitățile de întârziere pentru lucrările care nu au fost finalizate la timp”, a transmis primarul Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza