Schimbări la Institutului Oncologic: triajul pacienților se va face în interiorul Spitalului CFR

by admin

Prefectura Cluj a modificat procedura de triaj a pacienților de la Institutul Oncologic din Cluj. Măsura a fost luată după ce luni dimineața, sute de oameni au făcut cozi în fața clinici și au așteptat în frig și ninsoare, fără a respecta distanța minimă dintre ei, pentru a primi tratamentele corespunzătoare. Astfel, începând de marți, triajul pacienților oncologici se va face în cadrul Spitalului Universitar Căi Ferate, aflat în apropierea institutului.

„Având în vedere condițiile meteo nefavorabile și necesitatea realizării triajului pentru pacienții oncologici, pornind de la solicitarea Institutului Oncologic „Prof. Ion Chiricuță” (IOIC), prefectul județului, Mircea Abrudean, a realizat demersurile necesare la Ministerul Transporturilor în vederea realizării unui circuit distinct care să corespundă din punct de vedere epidemiologic, în cadrul SUCF pentru realizarea acestor proceduri.

Începând cu data de 25 martie, punctul de triaj pentru pacienții oncologici se va situa în interiorul Spitalului Universitar CF Cluj-Napoca, cu respectarea tuturor normelor privind combaterea răspândirii infecției cu COVID-19”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza