Scafandrii clujeni au fost instruiți la Beliș într-un curs avansat de salvare

by Christian Suciu

Un grup de 5 scafandri din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj au participat la Beliș stagiul de perfecționare ”Sidemount Open Water Diver”, pregătit de Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România. Cei cinci scafandri selectați au simulat intervenții de salvare în medii dificile inițiate de maeștrii scafandri Karel Levrau și Dan Ciulpan.

”Cursul s-a adresat scafandrilor avansați, cu minimum 100 de scufundări și nivel minim rescue diver, din cadrul echipelor de scafandri ale serviciilor publice salvamont care trebuie să intervină în medii dificile de scufundare: adâncime mare, ape reci, tulburi, spații închise, obstacole, folosind tehnica sidemount, cu buteliile de respirat prinse în lateralul scafandrului. Cursul de pregătire a fost condus de instructorul internațional Karel Levrau din Belgia, secondat de dive master-ul Dan Ciulpan din România. Acesta a contribuit esențial la creșterea capacității de intervenție a echipei de scafandri a Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.” au informat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Potrivit Consiliului Județean, pregătirea scafandrilor se realizează în lacurile Beliș și Tarnița cu scopul de a-i obișnui pe aceștia cu intervenții sub influenţa celor mai nefavorabili factori externi iar perioadele de pregătire au loc pe parcursul întregului an.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza