Sărbătoarea Mieilor în satul Băbuțiu

by admin


Sâmbătă, 1 iunie, între orele 10 și 18, clujenii sunt așteptați în satul Băbuțiu, comuna Vultureni, la prima ediție a Sărbătorii Mieilor, un festival menit să ne ofere o bine-meritată pauză de la haosul urban și să ne aducă mai aproape de natură și de viata la țară

Misiunea asociației La Vultureni prin acest festival este „de a crea oportunități pentru comunitatea rurală de a împărtăși produsele lor artizanale și culinare într-un context antreprenorial care poate să aducă un plus de valoare atât lor cât și celor care interacționează cu ei”.

„Acest eveniment este dedicat în primul rând copiilor, având activități dintre cele mai diverse, jocuri, concursuri și premii pe măsură. Fie că vor să se plimbe în căruță, să înfrumusețeze oi, să se picteze pe față, sunt atât de multe opțiuni din care pot alege. Iar dacă spiritul lor este mai competitiv, pot să câștige diverse premii la concursul de alergat cu roaba, alergat pe baloți sau sărit cu sacul. Ba chiar îi invităm și pe părinți să se alăture pentru activități de relaxare precum aleea senzorială, reading corner sau petting zoo”, explică organizatorii.

Va fi amenajată o zonă de picnic pentru ca participanții să se bucure de natură, gustări și alte produse locale ale comunității din Vultureni, făcute după rețete tradiționale. Alături acestea se vor afla și produse realizate manual de comunitatea locală de artiști. Workshop-urile organizate de aceștia le oferă copiilor posibilitatea de a-și descoperi și dezvolta aptitudini noi.

Dacă doriți să luați o pauză de la agitația zilnică din mijlocul orașului, vă invităm să petreceți ziua de 1 iunie începând cu ora 10 pe plaiurile de lângă Cluj, pentru a vă relaxa împreună cu familia și prietenii.Te-ar putea interesa si

Comenteaza