Șahtior Soligorsk-CFR Cluj: 0-0, un nou rezultat de egalitate în Conference League pentru clujeni

by Christian Suciu

Formația pregătită de Dan Petrescu a obținut un nou rezultat de egalitate în turul 3 preliminar al Conference League în deplasarea de pe stadionul Yeni Sakarya Atatürk împotriva lui Șahtior Soligorsk. Echipa clujeană nu și-a creat ocazii de a marca iar oaspeții au părut să amenințe de mai multe ori poarta clujenilor. Nemulțumit de prestația echipei pe plan ofensiv, antrenorul Dan Petrescu cere mai multe opțiuni în atac chiar dacă transferul lui Cephalos Malele a fost anunțat cu numai o zi înainte.

” Jucăm acasă meciul următor, ar trebui să fim favoriți. Dar în condițiile în care Federația lor le amână meciul și nu joacă pentru a-i odihni, iar noi jucăm, au avantaj ei. Mi se pare corect ce face Federația lor. Noi nu avem niciun avantaj. Nu o să ajungem niciodată în grupele Champions League, Europa League, nu avem cum!

Dacă am fi jucat cu echipa a doua sau juniori în campionat, poate ar fi fost mai bine, ne-am fi odihnit și noi, dar trebuie să respectăm competiția, vrem să câștigăm iar campionatul. La câți jucători de atac accidentați sunt… eu n-am jucători de atac acum. Nu pot să-l folosesc tot timpul pe Debeljuh și Păun. Atât! Noi am avut astăzi doi jucători de atac pe banca de rezerve. Ei (n.r. – Șahtior) au avut 7!” a transmis ” Bursucul” în conferința de presă din urma partidei.

Acesta s-a declarat ulterior nemulțumit de programul încărcat și de lipsa de inițiativă a LPF privind schimbarea programului intern pentru a oferi un avantaj echipei clujene după cum se întâmplă în cazul adversarului CFR-ului care nu va mai juca până la returul cu clujenii.

”De ce să joc acum în campionat când avem nevoie să ne calificăm în grupe? Echipa va fi foarte obosită, ați văzut cum aleargă cei din Belarus. Sunt o echipă bine pregătită, cu antrenor rus pe care îl știu foarte bine din Rusia, e foarte bine respectat, a antrenat toate echipele acolo. Echipa lor a arătat foarte bine. Meciul a fost foarte echilibrat, în retur va fi la fel. Cine va fi mai fresh va câștiga. Am încercat să câștigăm, dar am fi avut nevoie de atacanți pe bancă, să intre și să marcheze. Dar aveam doar fundași și mijlocași.” a mai adăugat Dan Petrescu.

Despre noul trasfer al clujenilor, atacantul elvețiano-angolez Malele, Petrescu speră să-p poată folosi cțt mai repede în campionatul intern dacă acesta se află la nivelul fizic așteptat.

”Nu știu dacă Malele e pregătit, a zis că s-a pregătit două săptămâni. Trebuie să-l bag în campionat, nu am cu cine să joc. Dacă va avea un antrenament, direct la meci. Îl băgăm 100%.” a anunțat antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza