„Să nu ne panicăm!” Mesajul mai multor români care s-au vaccinat cu ser din lotul AstraZeneca ABV2856

by Oana Spiru

Vaccinarea continuă în România, însă nu cu doze din lotul AstraZeneca ABV2856. Atât autoritățile, cât și cei cărora li s-a administrat ser din lotul ABV2856 au transmis că nu este cazul de panică, decizia de suspendarea a acestui lot fiind de precauție.

Printre cei care s-au vaccinat din lotul ABV2856 se numără și primarul Emil Boc. Acesta a declarat că a avut simptome asociate unei răceli.

“Chiar cu ăla m-am vaccinat. Am reținut aseară numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Asta-i viața… Nu am avut alte simptome decât cele obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analizele de rigoare și sunt convins că deciziile vor fi luate în consecință, ținând cont de interesul sănătății populației”, a spus, vineri, primarul Emil Boc la Ziua Live.

Totodată, deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunțat că a fost vaccinat cu serul AstraZeneca din lotul oprit de la utilizare.

„Să nu ne panicăm! După isteria declanșată de anunțul care face referire la un așa zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, țin să vă anunț că m-am vaccinat și eu cu o doză din același lot și sunt foarte bine”, a scris deputatul USR pe Facebook.

Dan Chiorean, actor la Teatrul Național Cluj-Napoca a transmis că și el se numără printre ce care au tras „numărul câștigător”, dar se simte foarte bine. Actorul spune că va face fără reținere și rapelul.

Un alt român care a primit în această săptămână o doză din lotul cu numărul ABV2856 transmite că nu a avut deloc reacții adverse.

„M-am vaccinat miercuri, 10 martie cu AstraZeneca. Mi s-a administrat o doză din lotul despre care se tot discută, însă nu cred că e cazul să intru în panică. Nu am avut deloc reacții adverse, nici măcar cele specifice vaccinului din copilărie”, transmite un alt cetățean care s-a vaccinat.

Românii cărora li s-a administrat ser din lotul ABV2856 au început să intre în panică după ce s-a luat decizia de suspendarea a acestuia. Specialiștii au dat asigurări cu privire la faptul că românii cărora li s-a administrat ser din lotul ABV 2856 vor primi la rapel tot vaccin produs de AstraZeneca, dar dintr-un lot diferit.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza