S-au reluat lucrările la Transalpina de Apuseni. Sute de tone de asfalt turnate în câteva zile

by admin

Au fost reluate în forță lucrările de modernizare a Transalpinei de Apuseni, drumul județean care va străbate trei județe și care va lega, de la est la vest, Munții Apuseni. Constructorii au reînceput asfaltarea șoselei și, în numai câteva zile, au turnt 1.200 de tone de asfalt.

„S-au reluat asfaltările pe Transalpina de Apuseni. Cea mai mare investiție din România pe un drum județean va revitaliza comunitățile izolate și va dezvolta potențialul turistic natural al uneia dintre cele mai pitorești zone din România.

În condiții climatice favorabile, suntem încrezători că în acest an vom ajunge cu covorul asfaltic până în dreptul primăriei Râmeț. Vineri și sâmbătă 1.200 tone de asfalt puse în practică” , a scris pe rețelele de socializare Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

„Transalpina de Apuseni” este considerat unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase drumuri din România. Șoseaua va măsura aproape 80 de kilometri și va asigura legătura între zona Apusenilor şi Autostrada Sebeş – Turda. 

Drumul va face legătura între Aiud (DN1) și o serie de localități din Munții Apuseni. Va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat, unde va face legătura cu DN 74 (în zona Bucium Cerbu).

Lucrările au demarat în septembrie 2019 și au ca termen de finalizare anul 2023.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza