S-au redeschis mall-urile. Clujenii nu s-au înghesuit la cumpărături din prima zi

by admin

Conform noilor reglementări, data de 15 iunie a venit cu ridicarea unor restricții impuse din cauza pandemiei de COVID-19. Printre ele se enumeră și deschiderea mall-urilor. Clujenii nu s-au înghesuit la shopping sau să vadă ce produse noi au mai apărut în magazine. La intrarea în incinta Iulius Mall, există un aparat special cu o cameră video (termoscanner) care îți măsoară temperatura. Accesul este permis doar pentru cei care au sub 37,3. Totodată, s-au luat măsuri și în zona lifturilor. Aici există o marcare a capacității maxime a liftului, în condițiile de distanțare socială.

De obicei, zona de food court din Iulius Mall era mai mereu aglomerată. Momentan aceasta este închisă, clienții având posibilitatea de a-și lua mâncarea la pachet de la câteva dintre magazinele deschise cu acest specific. Chiar dacă unele dintre ele au renunțat să deschidă chiar din prima zi, majoritatea oamenilor au creat câteva rânduri în zona fast-food-urilor. De asemenea, Cinema City rămâne închis o perioadă de timp. În rândul magazinelor deschise, acestea prezintă și câteva reduceri afișate la intrare. Numărul maxim al persoanelor care pot intra simultan se regăsește pe ușa principală.

Clujenii nu s-au înghesuit să facă cumpărături, fie din motive de siguranță, fie poate că s-au obișnuit cu achiziționarea produselor online în ultima perioadă. Abia redeschise, magazinele recurg la diverse soluții și vin deja cu promoții în speranța că vor putea să-și recâștige clienții. De exemplu, un magazin de încălțăminte atrage cumpărătorii prin reduceri de până la 50%. Cu toate acestea, clienții încă se lasă așteptați și rămâne de văzut când își vor face curaj să se întoarcă la cumpărăturile clasice.


Acesta este cel de-al treilea val de relaxare după cele din 15 mai și 1 iunie. De asemenea, este de așteptat ca următorul val să vizeze deschiderea restaurantelor începând cu data de 1 iulie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza