S-au cunoscut la un târg și au pus bazele unui magazin mobil. „Piața” pe roți, o idee din pandemie

by Oana Spiru

La Cluj se găsește o soluție și pentru cea mai dificilă încercare. S-au cunoscut la un eveniment și au pus picioarele unei afaceri. Familiie Cozea din Jucu și Hodiș din Ghera și-au deschis un magazin pe roți pentru a-și putea vinde legumele și produsele făcute de ei. Aprozarul mobil oprește în mai multe zone ale orașului de unde zeci de clujeni aleg să își facă zilnic piața.

„Am fost afectați pentru că o mare parte din producția noastră mergea spre domeniul HoReCa. Ne-am programat culturile în așa fel încât să putem acoperi. Cum acest domeniul HoReCa a fost foarte afectat am cam rămas cu multe produse. O parte au fost vândute, o parte au fost procesate și o parte s-a irosit”, declară pentru Servus, Cluj!, doamna Cozea.

Aprozarul a fost deschis săptămâna trecută, iar momentan se află pe strada Bună Ziua. Clienții pot achiziona legume de sezon, mere, siropuri. Cu trecerea timpului lista produselor va fi mai diversificată, producătorii fiind deschiși să pună spre vânzare și produsele altor producători.

„Ne-am dorit un loc unde să ne găsească clienții și să ne și cunoască. Am ales rulota pentru că prețul chiriilor pentru noi era mult prea mare și aceasta ni s-a părut cea mai bună variantă. Nu vom avea un punct fix permanent, momentan suntem în Bună Biua. Noi am luat rulota pentru a vinde direct produsele noastre, dar asta nu înseamnă că la ale tipuri de produse pe care noi nu le avem nu vom fi deschiși spre colaborare”, ne mai spun producătorii.

Conform doamnei Cozea, clienții au fost foarte deschiși în prima săptămână și vânzarea a mers foarte bine: „Avem clienți care au revenit și s-au declarat foarte mulțumiți. Reacțiile au fost foarte frumoase”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza