S-a surpat drumul dintre Gilău și Mărișel. Circulația se desfășoară pe un singur fir

by admin

Ploile abundente din ultimele zile au dus la surparea unei porțiuni de 20 de metri a drumului județean dintre Gilău și Mărișel. Incidentul s-a produs joi seara, iar o echipă a Consiliului Județean Cluj a intervenit de urgență pentru a rezolva situația.

„Un sector de drum în lungime de aproximativ 20 de metri situat pe drumul judeţean 107P Gilău – Mărişel, în zona kilometrului 18+200, a fost afectat de o alunecare de teren și de căderea arborilor aflaţi în vecinătatea carosabilului, precum și de alunecări de piatră de pe versantul opus, fiind îngreunată, astfel, circulaţia rutieră.

Urmare a acestui fapt, în cursul serii și nopții de joi, o echipă de intervenţie din cadrul Consiliului Județean a acţionat în regim de urgenţă în vederea degajării căii de rulare în zona afectată și semnalizării acesteia. Acţiunea a fost finalizată în aproximativ trei ore.

De asemenea, în cursul dimineții zilei de vineri, 21 mai a.c., o altă echipă a Consiliului Județean s-a deplasat în vederea finalizării lucrărilor de semnalizare, respectiv de montare a  indicatoarelor rutiere adecvate situației din teren, amplasarea de balize și benzi de semnalizare. În aceste condiții, circulația rutieră se desfășoară cu restricții, pe o singură bandă”, au transmis reprezentanții CJ Cluj.

„A fost o intervenție promptă prin intermediul căreia am urmărit să restabilim circulația rutieră, în condiții de deplină siguranță. Totodată, vom întreprinde demersurile necesare pentru refacerea porțiunii afectate a drumului județean”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Concomitent cu intervențiile, a fost anunțat Comitetul pentru Situații de Urgență în vederea deplasării în teren, la fața locului, pentru constatarea calamității și dispunerea măsurilor care se impun pentru remedierea cât mai rapidă a situației.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza