S-a lansat proiectul cinematografic CEEYou! Filme de Michael Haneke, Agnès Varda sau Yorgos Lanthimos, disponibile acum pe platforma TIFF

by Christian Suciu

TIFF Unlimited este una dintre cele patru platforme europene de streaming care au inițiat proiectul CEEYou, al cărui scop este de a promova cinematografia europeană în cinci țări de pe continent. Platforma românească se alătură astfel celor din Polonia (New Horizons VOD), Cehia, Slovacia (KVIFF.TV) și Ungaria (Cinego) în achiziționarea unei colecții ample de filme realizate de 11 cineaști precum Michael Haneke, Agnès Varda, Oliver Assayas, Éric Rohmer sau Yorgos Lanthimos.

Filmele vor fi disponibile treptat pentru abonații platformelor, cu subtitrări în limbile locale. Inițiativa este co-finanțată de programul Europa Creativă MEDIA al Uniunii Europene. 

”Prin CEEYou vom reuși să îi (re)aducem în atenția unui public nou pe unii dintre cei mai importanți creatori europeni din ultimele decenii, oferind o nouă cheie de vizionare a filmelor lor. Beneficiind de vizibilitate în cinci țări și de o distribuție etapizată, noua colecție e rezultatul unei curatorieri atente, care traversează o întreagă istorie a cinematografului recent. Sperăm să fie doar începutul unei colaborări constante între partenerii acestui proiect pentru a aduce cinematografia de artă cât mai aproape de europeni, pe ecranele digitale.” a declarat Dorina oarga, project menager la TIFF Unlimited.

Din această iarnă, pe platformele din cadrul proiectului, publicul va putea urmări filme regizate între 1955 și 2019 de cei mai importanți cineaști europeni: retrospective Michael Haneke și Agnès Varda, tetralogia anotimpurilor lui Éric Rohmer și filmele lui Yorgos Lanthimos, Olivier Assayas, Nicolas Philibert, Jean Eustache, Krzysztof Kieslowski și Claire Denis. 

În următorii doi ani, noi achiziții comune vor extinde colecția cu mai mulți mari regizori europeni, dar și cu filme de nișă, locale, din România, Polonia, Cehia sau Ungaria.

TIFF Unlimited este platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Lansată în 2019, platforma reunește în prezent peste 200 de filme. Platforma e disponibilă online și în aplicațiile iOS și Android (mobile și TV), și poate fi accesată pe bază de abonament lunar sau anual, doar de pe teritoriul României. Unele filme românești, serii de interviuri, masterclass-uri și making of-uri TIFF sunt disponibile fără cont, de oriunde din lume.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza