S-a lansat licitația pentru lucrările de modernizare a Parcului Primăverii din Mănăștur

by admin

Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare a Parcului Primăverii din cartierul Mănăștur, a anunțat primarul Emil Boc. Proiectul are o valoare de 5,5 milioane de euro, iar cei interesați pot depune ofertele până pe 9 iunie. Termenul de realizare al proiectului din momentul semnării contractului este de 15 luni.

„Zona în care se va interveni, situată în cartierul Mănăștur, are o suprafață de 34.183 mp:

  • suprafața verde a Parcului Primăverii – 18.660 mp
  • zona adiacentă parcului, între spațiul verde al parcului și clădirile de locuințe colective – 8075 mp
  • tronson strada Ion Meșter, tronson strada Emil Cioran – 7448 mp

Modernizarea Parcului Primăverii are ca obiectiv principal creșterea calității vieții locuitorilor din zonă. Proiectul va păstra funcțiunea de grădină verde publică a parcului. Mobilierul urban va fi înlocuit cu unul modern, iluminatul public va dispune de tehnologie LED și vor exista stații de încărcare pentru autoturisme, biciclete și trotinete electrice. Peste 1000 de arbuști și arbuști noi vor fi plantați în zonă, iar străzile din jurul parcului vor deveni spații publice de tip „shared space”.  

Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și  amenajarea de noi spații verzi. Orașul nostru a fost selectat recent parte a Misiunii europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, alături de mari capitale și orașe europene. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să creăm sau extindem peste 190 de spații verzi”, a transmis primarul Emil Boc.

Proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri nerambursabile în perioada de programare 2021-2027.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza