S-a înființat Poliția Animalelor. Va avea structuri în întreaga țară

by admin

Guvernul a aprobat, prin ordonanță de urgență, înființarea Poliției Animalelor. Aceasta va avea structuri în toate județele țării și, pentru început, va funcționa cu 488 de angajați și 88 de medici veterinari. De asemenea, va fi dotată la cel mai înalt nivel pentru a putea interveni de urgență în salvarea animalelor, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

„Guvernul României a aprobat, miercuri seara, prin ordonanţă de urgenţă, înfiinţarea Poliţiei Animalelor. O dorinţă a noastră a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparenţe publice, am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu, cu asociaţii pentru protecţia animalelor, cu specialişti”, a declarat Marcel Vela, aflat în vizită la Timișoara.

Ministrul a precizat că autoritățile române s-au informate cu privire la legislația existentă în acest moment în alte state în ceea ce privește protecția animalelor, astfel încât să poată fi adoptat și implementat și în țara noastră un proiect de lege extrem de important.

„Odată cu apariţia acestei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial, Poliţia Animalelor va fi operaţională, va avea 488 de angajaţi plus 88 de medici veterinari, va avea structuri în toate judeţele şi vom aplica legea în acest domeniu în care România a fost extrem de deficitară. În următoarele 60 de zile – este termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor –  ea va fi operaţională. Am prevăzut în proiectul de investiţii şi autoutilitare pentru Poliţia Animalelor, astfel încât să dotăm această structură la cel mai înalt nivel, pentru a interveni în timp operativ acolo unde este nevoie pentru a salva un suflet nevinovat”, a mai precizat Marcel Vela.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza