S-a deschis o sufragerie verde pe Bulevardul Eroilor: clujenii sunt invitați să vină cu soluții pentru problemele de mediu din oraș

by Bianca Baraboi

Împreună cu Asociația Clujul Sustenabil, Fundația Comunitară Cluj a deschis o sufragerie verde pe Bulevardul Eroilor, în care invită clujenii să-și spună părerea despre problemele de mediu din oraș și să propună soluții pentru rezolvarea lor.

Acest demers de mapare a nevoilor locale va sta la bază lansării, la început de septembrie, a unui apel de proiecte în valoare de 90.000 de euro, prin intermediul programului „În zona ta”, finanțat de ING Bank România și gestionat de Fundația Comunitară Cluj.

În cadrul acestui apel vor putea înscrie proiecte atât cetățenii, constituiți în grupuri de inițiativă, cât și organizațiile neguvernamentale locale interesate de protecția mediului.

Sufrageria este deschisă până în 8 iulie, iar cei care doresc să contribuie cu idei și propuneri o pot face prin intermediul unui QR Code afișat la vedere.
Asociația Clujul Sustenabil a pregătit și câteva evenimente care să sprijine procesul de mapare a nevoilor de mediu:
• Lansare și atelier de Metode participative de design apreciativ – miercuri, 18:30 – 20:00
• Atelier de design participativ deschis publicului larg – joi 10:00 – 11:30, vineri 18:30 – 20:00
• Atelier de design participativ cu experți – joi 18:30 – 20:00, vineri 10:00 – 11:30
• Concluzii și pași următori – duminică 19:00După închiderea sufrageriei, evenimentele se mută în zonele vizate de program (Zona Mărăști, Zona Cipariu, Zona Zorilor, Zona Moților, Zona Mănăștur). Astfel că, în perioada 10 iulie – 10 august, Fundația Comunitară Cluj și Asociația Clujul Sustenabil organizează, în vecinătatea birourilor ING Bank, întâlniri publice și ateliere cu experți.
Platforma de finanțări „În zona ta” își propune să susțină financiar proiecte de mediu în zonele mai sus enumerate. Principalele priorități de mediu vizate de program sunt legate de natura urbană, calitatea aerului, managementul deșeurilor și economie circulară, mobilitate urbană, schimbări climatice și infrastructură gri, precum și nevoile și recomandările primite de la membrii comunității în campania de mapare inaugurată de sufragerie.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza