S-a deblocat traseul Autostrăzii Transilvania spre Sălaj. Guvernul a aprobat demararea procedurilor de expropriere

by admin

Lucrările la Autostrada Transilvania pot începe și pe teritoriul județului Sălaj, după ce Guvernul a aprobat demararea procedurilor de expropriere de pe traseul autostrăzii. Potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, vor fi expropriate toate imobilele proprietate privată de pe sectorul Mihăiești- Suplacu de Barcău.

„Sunt bucuros că s-a ajuns în această etapă esențială pentru parcursul proiectului, astfel încât putem afirma că s-a intrat pe traiectoria ireversibilă a implementării lui, după ce anul trecut am reușit să încheiem contracte de execuție pentru aceste sectoare care astăzi fac obiectul exproprierilor. Reiterez faptul că Autostrada Transilvania și Varianta Ocolitoare Zalău sunt două dintre obiectivele de infrastructură pe care le urmăresc cu atenție și care sunt de interes major pentru județul Sălaj și Regiunea de Nord-Vest”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Execuția lucrărilor pe lotul Zimbor- Poarta Sălajului sunt blocate de faptul că antreprenorul nu poate intra pe șantier până la soluționarea exproprierilor. În schimb, au început lucrările pe tronsonul vecin, în lungime de 30 de kilometri, situat între Nădășelu și Zimbor.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului Zimbor- Poarta Sălajului a fost semnat anul trecut. Contractul are o valoare de 680 milioane de lei și o durată de 156 de luni, din care 12 luni proiectarea, 24 de luni execuția și 120 de luni garanția. Ministerul Transporturilor a propus exproprierea a 1.001 de imobile pentru construirea tronsoanelor din A3 cuprinse între Cluj și Sălaj. Valoarea estimată a despăgubirilor este de 4,7 milioane de lei, se arată în proiectul publicat pe site-ul ministerului. Suma aferentă despăgubirilor va fi alocată de la bugetul de stat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza