Românii care au plătit amenda pentru necompletarea formularului digital de intrare în România pot depune cereri pentru recuperarea banilor

by admin

Cetățenii care au fost amendați pentru că nu au completat formularul digital de intrare în România și care au achitat amenda își pot cere banii înapoi. Aceștia au la dispoziție 90 de zile, începând de miercuri, pentru a depune la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu o cerere de restituire a banilor.

Ministerul Dezvoltării a aprobat şi publicat în Monitorul Oficial ordinul care stabileşte procedura de restituire, de către organele fiscale locale, a amenzilor contravenţionale aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România. Potrivit unui comunicat al MDLPA, cetăţenii sancţionaţi care au achitat amenda trebuie să depună o cerere la direcţia de taxe şi impozite din cadrul primăriei de domiciliu, în vederea restituirii sumelor achitate, în termen de 90 de zile. În vederea procesării rapide a cererilor, acestea trebuie însoţite de procesul verbal de constatare a contravenţiei şi documentul de plată.

„Cererile pot fi depuse în format fizic, electronic (e-mail/Spaţiu Virtual Privat) sau prin împuternicit. Sumele pot fi restituite în contul comunicat de contribuabil, în numerar la casieriile organelor fiscale locale sau vor fi scăzute din alte datorii fiscale, dacă acel contribuabil are de achitat impozite pe clădiri, impozite pe terenuri, impozite pe mijloacele de transport, etc. Termenul de soluţionare este de maximum 45 de zile de la depunerea acestora”, se arată în comunicatul ministerului. 

MDLPA precizează că în cazul cetăţenilor care au primit amendă contravenţională pentru necompletarea formularului digital, dar care nu au achitat amenzile, acestea se anulează şi se scad din evidenţele organelor de executare fără a fi nevoie de depunerea cererii completate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza