Românii au preferat filmul românesc de Ziua Naţională. Cinemaraton a fost pe locul IV în topul preferinţelor românilor activi

by Oana Spiru

Ziua Națională s-a sărbătorit și în fața micului ecran, alături de actorii favoriți. Canalul dedicat filmului românesc din portofoliul Grupului Clever, Cinemaraton, a reușit performanțe notabile în audiențe, potrivit datelor Kantar Media. Astfel, în seara zilei de 1 decembrie, în rândul publicului activ, 21-59, la nivel național, Cinemaraton s-a clasat pe poziția a IV-a, după Pro TV, Antena 1 și Kanal D. În intervalul 22.00-01.00, canalul de film românesc a avut 0,9 puncte de rating și o cotă de piață de 3,97. În minutul de aur, la 22:59, peste 127.000 de români urmăreau aventurile Brigăzii Diverse condusă de Toma Caragiu. În acest minut,  Cinemaraton a avut 1.38 puncte de rating și o cotă de piață de 4.7 %.

Cifre bune de audiență a înregistrat de Ziua Națională Cinemaraton și pe publicul național. Din programul zilei de 1 decembrie nu au lipsit din grilă filmele românești care au scris istorie: Mircea în regia lui Sergiu Nicolaescu, Ecaterina Teodoroiu, în regia lui Dinu Cocea, iar seara a fost rezervată unui maraton dedicat seriei celei mai îndrăgite de către români, Brigada Diverse (B.D).  Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu și Jean Constantin i-au amuzat pe români, în mare zi de sărbătoare, cu replicile lor spumoase. Pe 1 decembrie, în rândul publicului național, în intervalul 22.00- 01.00, Cinemaraton a fost urmărit de peste 130.000 de români și a reușit, potrivit Kantar Media, să atingă 0,76 puncte de rating și o cotă de piață de 2,9% și să se claseze pe poziția a VII-a.

Luna decembrie este luna cadourilor la Cinemaraton. Canalul dedicat iubitorilor filmului românesc din portofoliul Grupului Clever a pregătit o serie de premiere, filme clasice, dar și producții noi de film românesc.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza