”România trebuie să încerce să-i convingă pe olandezi până în ultima clipă.” spune Kelemen Hunor despre aderarea la Schengen

by Christian Suciu

Viceprim-ministrul Guvernului, Kelemen Hunor a declarat că România este pregătită să facă parte din spațiul Schengen și consideră că ar trebui depuse până în ultimul moment eforturi pentru a-i convinge pe olandezi de acest fapt și a face posibilă aderarea țării în anul următor. Liderul UDMR insistă pe o colaborare cu partenerii germani și francezi pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

” Germanii și francezii pot fi parteneri importanți din acest punct de vedere, la fel și nordicii. Noi am îndeplinit deja criteriile tehnice și acordul Schengen iar intrarea în spațiul Schengen se decide pe baza criteriilor tehnice. Dacă unii au inventat criterii politice, este o problemă serioasă. Faptul că am acceptat alte criterii decât cele tehnice de 10-11 ani este una și mai serioasă. Dar, din punct de vedere tehnic, Romania este pregătită și trebuie să intre in Schengen la anul, si repet acest lucru. Diplomația lucrează, ministrul de externe, ceilalți colegi își fac treaba, dar ne mai trebuie și parteneri, pentru că singuri s-ar putea să nu reușim să-i convingem pe olandezi.” a transmis Kelemen Hunor într-o intervenție pentru Europa FM.

Acesta a reiterat suportul Președintelui francez Macron și al Cancelarului german Schulz privind aderarea României la Schengen, care în opinia sa, este în interesul tuturor, motiv pentru care trebuie să apelăm la tot ajutorul și toate argumentele pe care le avem de partea noastră după cum afirmă Viceprim-ministrul Hunor.

”Cred că până în ultima clipă trebuie să ne punem în joc toate puterile, cu toate argumentele și cu toți partenerii posibili și imposibili.” a mai precizat Kelemen Hunor.

sursa: agrepres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza