România se pregătește de campania de vaccinare împotriva COVID-19. Vezi aici calendarul acțiunilor

by admin

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat principalele activități ce urmează a fi desfășurate în perioada imediat următoare în vederea pregătirii campaniei de imunizare. Autoritățile române se așteaptă ca primele doze de vaccin să ajungă în țara noastră în perioada 26-31 decembrie 2020, în condițiile în care Agenția Europeană a Medicamentului va analiza pe 23 decembrie acordarea autorizației condiționate de punere pe piață a vaccinului produs de Pfizer și BioNTech.

„În România, centrul național de primire și stocare al dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București. Dozele de vaccin alocate primei tranșe „simbolice” vor fi alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele 10 unități medicale de fază I:

  • Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  • București – Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș“
  • București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)
  • Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
  • Constanța- Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
  • Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș“, Craiova
  • Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  • Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare
  • Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
  • Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara)”, se arată în comunicatul Comitetului Național de coordonare.

Avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București ca centru național de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C, iar până vineri, 18 decembrie 2020, vor fi finalizate la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice  desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

De asemenea, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator. Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza