România, la un pas de activarea Scenariului 3 pentru infecția cu COVID-19. Vezi ce spun autoritățile

by admin

Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus confirmate a ajuns la 97, așa că autoritățile se pregătesc de activarea Scenariului 3. Acesta presupunea, în estimarea inițială, transmiterea susținută pe scară largă, cu creșterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri).

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate, chiar dacă, în acest moment, nu există confirmarea faptului că țara noastră se confruntă cu o transmitere susținută pe scară largă a noului coronavirus (COVID-19).

„Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv. 

Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus. 

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3: 

  • Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane. 
  • Limitarea activităților colective.
  • Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
  • Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)
  • Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate și/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus”, se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza