România-Columbia, astăzi de la 21:30 pe ”Wanda Metropolitano” din Madrid! Ce schimbări pregătește Edi Iordănescu pentru partida împotriva ”Cafeterelor”

by Christian Suciu

România întâlnește astăzi Columbia de la 21:30 pe stadionul ”Wanda Metropolitano” din Madrid în cel de-al doilea amical din pregătirea Campionatului European de Fotbal 2024. Selecționerul Edi Iordănescu a anunțat schimbări importante înaintea duelului cu formația sud-americană după ce tricolorii au remizat cu Irlanda de Nord în urmă cu câteva zile.

Fundașul CFR-ului, Cristi Manea, titular în meciul cu nord-irlandezii ar putea fi înlocuit de Raul Opruț sau Deian Sorescu în stânga apărării pentru a oferi mai multă siguranță defensivei, în timp ce portarul Florin Niță, integralist în disputa precedentă va trece pe bancă în locul lui Horațiu Moldovan, pentru ca portarul lui Atletico Madrid să dispute primul meci ca titular pe stadionul echipei sale. ”Spaniolul” Andrei Rațiu ar putea evolua de asemenea în banda dreaptă, în locul lui Vasile Mogoș, accidentat pe parcursul amicalului cu Irlanda de Nord.

Totodată, selecționerul ar urma să schimbe liniile și în atac unde în locul tripletei Coman-Pușcaș-Man ar urma să evolueze Denis Drăguș, Denis Alibec și Olimpiu Moruțan.

Echipele probabile România- Columbia:

România: Moldovan-Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu- M. Marin, Stanciu, Olaru- Drăguș, Alibec, Moruțan

Rezerve: Niță, Târnovanu, Cr. Manea, Șut, R. Marin, Fl. Tănase, Mihăilă, Man, Rus, Moruțan, Racovițan, Cicâldău, Coman, Pușcaș

Selecționer: Edi Iordănescu

Columbia: Ospina – S. Arias, Lucumi, Cuesta, Mojica – Rios, Lerma – J. Arias, J. Rodriguez, L. Diaz – Borre

Rezerve: Vargas, Munoz, Mina, Mosquera, Castano, Portillas, Carrascal, Aprilla, Poveda, Cordoba, Cassierra

Selectioner: Nestor Lorenzo

”Columbia este cea mai în formă naţională din lume a momentului. Este o echipă foarte eficientă, foarte bine organizată, cu multă calitate individuală. A învins Spania, Brazilia Germania şi nu este nimic întâmplător. Am văzut meciurile. Vine după 20 de meciuri fără înfrângere. Un mixt între fantezia şi calitatea sud-americană şi disciplină, şi rigoarea a ceea ce înseamnă Europa. Ne aşteptăm la un test extrem de important pentru noi. Avem foarte multe pretenţii.

Aşteptăm răspunsuri. Vor fi schimbări multe faţă de meciul de la Bucureşti, destul de multe pentru că vrem să verificăm lucruri. Este un risc, dar vine la pachet cu strategia pe care o avem şi îmi asum total această responsabilitate. Nu e uşor pentru echipă atunci când facem schimbări pentru că afectează reperele, automatismele, chimia de joc. Chiar dacă avem o structură de bază pe care am încercat să o consolidăm şi să o elaborăm cât mai mult, să avem complexitate în joc, când faci schimbări multe se resimte.  Încă o dată e un mesaj de încredere pentru toţi jucătorii. Mi-am asumat un nucleu mai mare de jucători de data asta, dar am văzut că nucleul este cel care a provocat această calificare.”, a transmis Selecționerul Edi Iordănescu, înaintea partidei de la Madrid.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza