Rezoluția aderării României la Schengen a fost votată astăzi în Parlamentul European

by Christian Suciu

Parlamentul European a adoptat astăzi în urma votului o rezoluție nonlegislativă prin care România și Bulgaria să poată adera fără întârziere la spațiul Schengen. Rezoluția a fost adoptată cu 547 de voturi pentru, 49 voturi contra şi 43 de abţineri iar europarlamentarii consideră că până la finalul anului, vor fi luate toate măsurile necesare aderării celor două țări la spațiul Schengen de liberă circulație.

După ce România va adera la Schengen, vor dispărea controalele interne odată cu începutul anului2023. În ciuda faptului că decizia aderării nu a fost încă luată, atât România, cât și Bulgaria îndeplinesc cerințele necesare pentru acest obiectiv. Printre statele europene ce, pentru moment, nu fac parte din spațiul Schengen se mai numără Croația, Cipru și Irlanda. În cazul României, Parlamentul European a susținut aderarea României încă din 2018, dar și într-un raport referitor la funcționalitatea spațiului de liberă circulație ce a fost elaborat în pandemie.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

tudy 19/10/2022 - 09:59

siiii???zero , zero zero..important este ce voteaza CONSILIUL U.E. unde este nevoie de 100% voturi..Olanda cu prim ministrul lor de la DAMEN bataie de joc la adresa Romaniei-daca are cu cine!! face ce vrea cu asemenea management de tara colonie

Raspunde

Comenteaza