Revine vremea rece. Cod galben de ninsori și vânt puternic

by Cezar Leizeriuc

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme rece valabilă pentru întreaga țară. Avertizarea a intrat în vigoare vineri la ora 14:00 și va fi valabilă până sâmbătă, la ora 16:00.

În acest interval, vremea se va răci accentuat, la început în nordul și nord-vestul țării, iar sâmbătă și în celelalte regiuni.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă, în judeţul Cluj, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafale de 55-60 km/h. Zonele afectate vor fi Turda, Câmpia Turzii, Viişoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Iara, Ceanu Mare, Luna, Feleacu, Moldoveneşti, Călăraşi, Petreştii de Jos, Sănduleşti, Ciurila, Tureni, Aiton, Ploscoş.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1.700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, vizibilitatea fiind redusă.

De asemenea, a fost emisă atenționarea Cod galben de ninsori și viscol până sâmbătă la ora 16:00. Va ninge abundent pe arii extinse în centrul țării, mai ales în zonele montane din județele Brașov, Covasna și Harghita.

Avertizarea mai vizează județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Neamț, Mureș, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Bacău, Vrancea și Buzău.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza