Reorientare în pandemie. O tânără antreprenoare din Cluj face măști și ghiozdane personalizate pentru copii

by Oana Spiru

Pandemia de coronavirus a pus la încercare multe afaceri din România din majoritatea domeniilor de activitate, însă câțiva administratori au găsit puterea de a se reorienta. Printre cei care s-au orientat către ce se vinde cel mai bine în aceste zile, respectiv măști de protecție, se numără și Tatiana Covaciu, o tânără talentată din Gherla, care creează decorațiuni personalizate. 

La început Tatiana lucra decorațiunile în atelierul mamei sale. Pe parcurs s-a gândit să dezvolte un business, iar în 2017 a aplicat pentru a obține o finanțare prin Start-Up Nation. În 2018 a obținut banii, moment în care și-a dezvoltat atelierul. 

„Mi-am făcut mie o pernă personalizată pe care am pus-o pe pagina mea de facebook. În ziua în care am postat-o, cineva a și vrut să o cumpere. Văzând că lumea este deschisă și primesc tot mai multe comenzi am început să fac diferite perne personalizate, am ajuns să fac tricouri, organizatoare din lemn pentru pensule și taburet cu gene pentru saloane de înfrumusețare”, declară Tatiana pentru Servus, Cluj!

Deși până în februarie vânzările mergeau foarte bine, în primele luni de pandemie vânzările de decorațiuni erau foarte mici, motiv pentru care s-a apucat de făcut măști. 

„În pandemie nu am avut comenzi aproape deloc. Am văzut că nu prea se găseau măști și dacă se găseau erau extrem de scumpe, așa că am început să fac măști mai diferite. Prima masca mi-am făcut-o mie, cu mărgele și perle. După aceea am început să fac măști reutilizabile din bumbac care au trecut foarte bine. Am ajuns să fac măști personalizate pentru copii, nunți, botezuri”, povestește Tatiana Covaciu. 

Înainte de a începe grădinița, pe lângă măștile persoanlizate, Tatiana s-a apucat să facă ghiozdane cu diferite personaje și nume, care au fost primite foarte bine de către micuți. 

„M-am gândit că dacă vor primi ghiozdane și măști cu personajele lor favorite vor fi mai entuziasmați și le vor purta cu mai mare drag. Un beneficiu la masca personalizată pentru copii este că nu o poate încurca”, mai spune Tatiana.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Velu 09/09/2020 - 21:41

De unde se pot cumprara aceste decoratiuni?

Raspunde

Comenteaza