Renașterea satului românesc, în programul de guvernare al AUR: ”Mulți oameni nu mai vor să muncească. Dar nu e de înțeles de ce ne vindem pământul degeaba”

by Cristina Mihaila

Liderii AUR, inclusiv președintele formațiunii George Simion, s-au aflat vineri seară la Cluj unde au prezentat unul dintre principalele puncte din programul de guvernare. Este vorba despre ”Renașterea satului românesc”, un obiectiv prin care se urmărește revitalizarea și valorificarea mediului rural, în special pentru a-i încuraja pe români să rămână în țară ori să se întoarcă pe meleagurile natale. Simion a subliniat faptul că evoluția societății este normală, dar asta nu ar trebui să aibă ca efect dispariția satului și a țăranului autentic.

”Nu e de înțeles noi, un stat din UE, de ce nu luăm exemplele de bună practică din Franța, de exemplu, de protejare a gospodăriei țărănești, de protejare a identității naționale, a tradițiilor, de ce nu îi oprim pe cei care ne fură și de ce nu-i încurajăm pe cei care vor să muncească. Eu sunt un copil crescut de bunicii mei la țară și cred că cea mai frumoasă educație pe care am primit-o a fost în satul românesc, alături de bunicii mei, alături de familie. Unul din motivele pentru care am inclus renașterea satului românesc printre cele 15 puncte esențiale ale programului de guvernare este faptul că mulți dintre români nu se regăsesc în actualele orașe, în nebunia și viteza lumii moderne și caută liniște”, a spus George Simion.

Liderul AUR spune că acest deziderat poate fi obținut ușor doar dacă ne uităm la modelele de bune practici care deja există.

”Este important, ca omeni politici, să putem asigura cât mai multor români care-și doresc să se întoarcă la țară după ce au muncit o viață, în țară sau în diaspora, această posibilitate. Cum transpunem chestiunea asta în acțiuni concrete și în politici publice? În primul rând asigurând infrastructura și trebuie să înțelegem că nu trebuie să facem 3.300 de sate moderne. Trebuie să te axezi pe 500, 700 de sate, să vezi exemplele de bune practici, așa cum mai înainte dădea cineva exemplul satului Breb din Maramureș, unde se poate trăi din agroturism”, a mai spus Simion.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Renașterea satului românesc, în programul de guvernare al AUR: ”Mulți oameni nu mai vor să muncească. Dar nu e de înțeles de ce ne vindem pământul degeaba” – Revista Presei 28/04/2023 - 21:22

[…] post Renașterea satului românesc, în programul de guvernare al AUR: ”Mulți oameni nu mai vor să mu… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza