Reguli de acces la EC Special: masca obligatorie în perimetrul festivalului de la Bonțida, test PCR sau Antigen pentru cei nevaccinați

by admin

Mai sunt doar câteva ore până când muzica va răsuna din nou la Castelul de la Bonțida. EC Special, primul mare festival muzical de după pandemie, aduce 3 zile de petrecere în vechea locație, după care se mută în oraș. Anul acesta, pandemia și-a spus cuvântul și asupra regulilor de organizare. Chiar dacă de la 1 august măsurile s-au mai relaxat, pentru adunările mari de oameni regulile sunt încă stricte. Astfel, festivalierii sunt obligați să prezinte la intrare dovada efectuării schemei complete de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test PCR sau test Antigen rapid, pentru a se distra în siguranță. La intrarea în perimetrul festivalului de la Bonțida festivalierii se vor putea testa gratuit.

“După ce vor arăta un certificat de vaccinare, test PCR sau test Antigen, festivalierii vor primi o brățară care are un cod QR . Persoanele vaccinate vor primi un cod special și nu vor mai fi verificate până în ultima zi de festival. Dacă ai un test PCR negativ, vei primi un cod de culoare care va reprezenta valabilitatea celor 72 de ore. Pănă atunci nu mai trebuie să te verifici. Așa se va proceda și în cazul testului Antigen care e valabil 24 de ore”, precizează directorul tehnic, Andrei Cojocariu.

“Aproape 70% din oamenii care vin la festival sunt vaccinați, suntem peste gradul de 50%. Probabil vom fi cel mai sigur loc din România în această perioadă”, mai adaugă directorul tehnic.

Din cauză că va fi depășită limita de prezență a peste 2.500 de oameni, masca de protecție va fi obligatorie pe toată durata festivalului. Reprezentanții Electric Castle se așteaptă să le calce pragul peste 11.000 de oameni în acest weekend, la Bonțida.

“Pe toată durata festivalului se va purta mască chiar dacă lumea este vaccinată sau testată negativ. Așa spun regulile puse la dispoziție de către Guvernul României”, explică marketing Officer Electric Castle, Ema Prisca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza