Regula Under 21, schimbată de FRF la insistențele cluburilor din LIGA 1!

by admin

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, duminică, schimbarea regulii Under 21 în Liga 1! Începând din stagiunea 2021/2022, cluburile vor fi obligate să folosească un singur jucător sub 21 de ani în loc de doi. 

În stagiunea proaspăt încheiată, regula Under 21 a dus la momente penibile, cu foarte mulţi tineri fotbalişti schimbaţi în primele minute ale meciului pentru ca antrenorii să “evite” folosirea unui al doilea jucător Under 21. Dar acestea aparţin, deja, de trecut! Asta pentru că FRF a ţinut cont de doleanţa cluburilor şi, conform gsp.ro, a renunţat la cel de-al doilea jucător Under 21 în echipa de start. Deşi iniţial se gândea să introducă o nouă regulă – cu un jucător U21 şi un jucător U23 – forul condus de Răzvan Burleanu a considerat că aceasta ar conduce spre situaţii nemaiîntâlnite în fotbalul modern şi a rămas fidel regulii cu un singur jucător Under 21 pe întreaga durată a meciului!

În schimb, pentru a stimula apariţia tinerilor fotbalişti în campionatul intern, cluburile vor fi obligate de FRF să investească 5% din buget în academii în 2022, 6,5% în 2023 şi 7,5% în 2024.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza