Recomandările unui specialist în ceea ce privește împrumutul bancar: „Prudența este extrem de importantă când te împrumuți”

by Oana Spiru

Accesarea unui împrumut bancar este un pas important la care mulți români sunt nevoiți să apeleze, însă, de foarte multe ori nu dețin toate informațiile necesare pentru a alege varianta care să nu îi ducă spre prăpastie. Atât din punct de vedere economic, cât și psihic.

Când alegi un împrumut bancar, primul pas este să faci o analiză. Să știi pentru ce vrei suma respectivă, iar apoi să te consulți cu specialiștii pentru a putea alege cea mai bună variantă pentru nevoile tale. Totuși, în același timp trebuie să analizezi și riscurile la care ești expus din momentul în care faci împrumutul.

Este aceasta o perioadă bună pentru a face un împrumut la bancă? Economistul Iosif Pop susține că nu se poate vorbi la modul general, însă prudența este cel mai important aspect înainte de a face un împrumut.

„Sunt situații în care aș recomanda să se împrumute și în această perioadă. Din ipostaza bancherului care a avizat împrumuturile, întotdeauna am recomandat clienților să aibă cel puțin pentru 2-4 luni bani puși de-o parte. În această situație se pot plăti 2-4 rate chiar dacă în rămân fără venituri. Prudența este extrem de importantă când te împrumuți. Trebuie să judeci și riscurile afaceri, să judeci posibiltățile de ieșire din afacere. În spatele împrumuturilor de obicei se pun garanții, garanțiile acelea trebuie salvate ca să nu ajungem să le vând banca sau executorii. E o activitatea cu o complexitate foarte mare și asta presupune un minim de cunoștințe pe care le pute dobândi ori din familie, ori făcând niște cursuri”, declară pentru Servus, Cluj!, Iosif Pop.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza